11.4.2011

Kenkäkuume

Kaipaisin uusia kenkiä. Työkamun suosituksesta pistäydyin Brandosin sivuilla ja nyt olen hukkua valinnanvaikeuteen. Tässä muutama suosikki. Ehkä pitäisi valita jotkin kesäiset. Ja vähän enemmän väriä :)






Kevättä rinnassa

Aina keväällä tekee mieli pistää sisustusta vähän uusiksi. Olen tällä hetkellä erityisen mieltynyt harmaaseen. Ihan hirveän paha sisustuskärpäsen purema vaivaa ja haluaisin laittaa sisustuksen totaalisen uusiksi. Tulevaisuuden suunnitelmat vain estävät vielä pureman hoitoa, joten siihen asti tyydyn pieniin hankintoihin ja koitan sinnitellä... Nämä Vallillan tyynynpäälliset on viimeisin hankinta.

Pure parsaa

Yksi kevää kohokohdista on, kun kauppoihin ilmestyy tuoretta parsaa. Ihan vielä parsa-aika ei ole parhaimmillaan - toukokuun puolella vasta, mutta Lidlistä löytyi niin hyvännäköisiä yksilöitä, etten malttanut enää odottaa ja olla ostamatta. Tästä eteenpäin seuraavat pari kuukautta meidän perheessä nautitaan tästä herkusta mielin määrin.

Minun vinkkini parhaan parsan valmistamiseen on:
Osta todella tuoretta parsaa.
Huuhtele parsat huolella.
Katkaise varresta "puinen" alaosa pois.
Paista pannulla voissa kunnes pehmenevät ja paistojäljet näkyvät. Myös grillissä tulee namia.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Mustavalkoista

Mango innostui poseeraamaan tänään.


7.4.2011

Suklaafondant ja tuille-keksit

Teki tänään mieli näpertää ja leipoa jotain. Nämä fondantit pesivät mennen tullen viimeksi ravintolassa syömämme, jotka olisi fondantin sijaan pitänyt nimetä muffinsseiksi. Taisivat kokilta unohtua liian pitkäksi aikaa uuniin.


Suklaafondant

50g voita
60g tummaa suklaata
½ dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Vaahdota sillä aikaa sokeri ja munat. Lisää sitten siivilöity jauho muna-sokerivaahtoon varovasti sekoitellen. Kääntele lopuksi sulanut suklaa-voiseos varovasti nuolijalla taikinaan, niin että sekoittuu kunnolla. Kaada taikinaa pikkuvuokiin, siten että vuokiin jää tilaa kohoamiselle noin 2 cm.  Voit vielä upottaa pienen palasen suklaata jokaiseen vuokaan keskelle. Paista 200 asteessa n. 10-12 min.


Tuille-keksit

65g vehnäjauhoja
65g tomusokeria
65g pehmeää voita
2 munanvalkuaista
30g kuorittuja pistaasipähkinöitä

Siivilöi jauhot ja tomusokeri. Vatkaa voi ja munanvalkuaiset tasaiseksi massaksi. Lisää jauhot ja tomusokeri ja sekoita kunnes taikina on sileää. Jäähdytä taikinaa jääkaapissa viitisen minuuttia. Levitä massaa pitkällä lastalla ympyrämuotin läpi leivinpaperille n. 1-2 mm paksuudelle mahdollisimman tasaisesti. Tämä onnistuu helpoiten leikkaamalla leivinpaperiin sopivan kokoinen, n. 10 cm halkaisijaltaan, ympyränmuotoinen reikä, ja laittamalla se ehjän leivinpaperin päälle. Levitä massa muotin reunojen yli ja nosta muotti pois, jolloin alemmalle leivinpaperille jää keksipohja. Ripottele päälle murskattuja pistaasipähkinöitä. Paista 160 asteisessa uunissa 5-6 minuuttia kunnes keksien reunat muuttuvat kullanruskeiksi. Jos haluat muotoilla keksit, nosta ne heti uunista oton jälkeen pelliltä lastalla ja siirrä esim. kaulimen päälle ja käännä keksi kaulimen muotoon. Tämä on tehtävä nopeasti, koska keksit ovat vain hetken muotoiltavassa ja jäähtyessään kovettuvat nopeasti.

Mango ja Mangon hiiri

Mango on iki-ihastunut pinkkiin hiireensä. Se kuskaa sitä joka paikkaan, ja tietää milloin sitä aletaan sohvan alta etsimään piilosta. Mikään muu hiiri ei ole yhtä ihana. Tämä nimittäin pääsee myös Mangon omaan pieneen pesään, muut lelut ei.

Vesiviljelyä

Herb:ie 23 -vesiviljelylaite saapui vihdoin ja viimein. Sain sen lehtitilauksen kylkiäisenä ja viikkojen odotuksen jälkeen hain sen tänään postista. Basilika ja salaatti pääsivät heti ihanteellisiin olosuhteisiin. Tuossa se Herbie nyt olohuoneessa pulputtaa, ihan kun olisi suihkulähde sisätiloissa. :) Saa nähdä kuinka kauan voimme sitä tuossa matalan tason päällä pitää, sen verran tuntuu kissojakin kiinnostavan.