8.11.2012
Beauty forgotten
Helsingin Kruunuvuoressa on palanen kauneinta Helsinkiä. Huvilavanhukset, osittain hyvinkin rappeutuneet, seisovat vielä hatarasti merituulen tuiskeessa. En osannut valita näistä, siksi kuvia on niin paljon. Aikovat rakentaa uuden asuinalueen tuonne liki koskemattomaan luontoon. Olen sanaton. Vielä ehtii nähdä tämän kauneuden, kartta löytyy täältä.
One of most beautiful spots in Helsinki, Kruunuvuori, hides a few abandoned villas. I couldn't choose of many pictures, that's why there's loads of them. They are planning to destroy the area by building new houses for 10 000 people. I'm speechless.
7.11.2012
Taste of Greek
Viikonloppu oli mitä mainioin. Lapsuudenystävän kanssa hyvät muistot tulvivat mieleen sydäntä lämmittäen. Evi opetti kreikkalaisen ruoan saloihin. Appiukkokin kävi. Uudesta ruokalöydöksestä innostuin niin, että piti eilen jo tehdä lisää. Ehkä se oli se Kreikasta asti kannettu oregano, mikä sen kruunasi. :)
OLIIVILEIVÄT: TÄYTE:
250G VEHNÄJAUHOJA 1½ SIPULIA PILKOTTUNA JA KUULLOTETTUNA
½ DL OLIIVIÖLJYÄ 250G KIVETTÖMIÄ OLIIVEJA PILKOTTUNA
1 DL APPELSIINIMEHUA KOURALLINEN TUORETTA PERSILJAA
1 TL LEIVINJAUHETTA
½ TL VALKOVIINIETIKKAA
Sekoita taikinan ainekset keskenään, lisää appelsiinimehua, jos on tarvis. Taikinasta tulee kiinteähkö pallo. Laita taikina kelmussa jääkaappiin ½ tunniksi. Leivo sitten viideksi ohueksi levyksi ja täytä täytesekoituksella siten, että reunoille jää tyhjää. Rullaa kääreeksi. Paista leivinpaperin päällä 180 asteessa noin 40 min. Tarkkaile, etteivät ruskistu liikaa. Leikkaa leipä pieniksi paloiksi.
MUNAKOISOPAISTOS:
2 MUNAKOISOA 1 CM VIIPALEINA KUORINEEN
OLIIVIÖLJYÄ
1 SIPULI PILKOTTUNA JA KUULLOTETTUNA
1 TOMAATTI KUUTIOITUNA
400G TOMAATTIMURSKAA
KUIVATTUA OREGANOA
PIPPURIA, SUOLAA
Paista munakoisoviipaleet öljyssä pannulla kannen alla. Munakoisot imevät öljyä kuin sienet, kansi auttaa hieman tähän ongelmaan ja öljyä voi olla hieman runsaammin. Lado uunivuoalle kaikki ainekset - pohjalle munakoisot ja sipulit, sitten pippuri ja suola. Päälle tomaatti ja tomaattimurka sekä päällimmäiseksi oregano. Paista 200 asteessa 15 min.
We were given a lesson how to make Greek food. This dish was delicious!
OLIVE BREAD: FILLING:
250G WHEAT FLOUR 1½ ONIONS CHOPPED AND SWEATENED
½ DL OLIVE OIL 250G STONELESS OLIVES FINELY CHOPPED
1 DL ORANGE JUICE HANDFUL OF FRESH PARSLEY
1 TSP BAKING POWDER
½ TSP WHITE VINEGAR
Mix the bread ingrediants. Cover with plastic wrap and let it set in a fridge for half an hour. Roll out to five pieces and spread the filling on the pastry leaving the edges empty. Roll and bake the rolls in 180 C degrees for about 40 minutes or until golden brown. Cut to smaller pieces for serving.
EGGPLANT GRATIN
2 EGGPLANTS IN 1 CM SLICES
1 ONION CHOPPED AND SWEATENED
OLIVEOIL
1 TOMATO FINELY CHOPPED
400G SMASHED TOMATOES
DRIED OREGANO
PEPPER, SALT
Fry the eggplants in oilve oil under a lid in a pan. The eggplants are like sponges sucking all the oil, so the lid will help with this (and using olive oil generously). Stack all the ingrediants on a oven tray - eggplants on the bottom, then onions, salt and pepper, tomatoes and oregano on the top. Bake in 200 C degrees in the oven for 15 minutes.
Tunnisteet:
cooking,
food,
kasvisruoka,
recipies,
reseptit,
ruoka,
vegetarian food
3.11.2012
First snow
Se on aina yhtä ihanaa, mutta sitä ei koskaan ole tarpeeksi. Ensilunta. Ja joka vuosi muistuu mieleen, että kunpa omistaisi makrolinssin.
It's always so wonderful, but there's never enough. First snow. And every year I'm wondering why I don't own a macro lense.
Tunnisteet:
luonto,
nature,
photography,
talvi,
valokuvaus,
winter
Bowl
Kuivaruokakaappia ja digiboxia tyhjennetään vauhdilla, vaikka lentoliput on edelleen tilaamatta. Tavaraa muuttokirppiksessä on hävinnyt oikein iloisesti, tyhjenisipä tuo ruokakaappi samassa tahdissa. Mummolta saatu ikivanha, suuri, valkoinen emalikulho on ollut kovassa käytössä - juuri parhaillaan siinä porisee ruisleipätaikina.
We've been deleting movies from our digibox, as well as food from our pantry. Even though our flights are still waiting to be booked. Stuff has been vanishing due to our flea blog, I just wish the content of our pantry would vanish at same speed. That big white super cute emal bowl my grandma gave me a while ago has been in use since i got it - right now it's "preparing" the dough for ryebread.
Tunnisteet:
food,
herkut,
kasvisruoka,
kirppis,
movies,
naposteltava,
ruoanlaitto
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)