9.9.2012

Countdown







Kissojen rabies vasta-aineet olivat riittävät. Lähtölaskenta on siis alkanut. Mikä muu olisikaan parempi syy juhlaan :)

Countdown has started, thanks to sufficient antibodies of our cats. What could possible be a better reason to throw a little party :)




6.9.2012

Lentils in spicy tomato sauce


Kun päättää tehdä ruokaa yksinkertaisesti niistä raaka-aineista mitä kaapista löytyy, saattaa lopputulos kerrassaan onnistunut ja maukas. Niin kävi tällä kertaa:

1 dl punaisia linssejä
400g paseerattua tomaattia
loraus oliiviöljyä paistamiseen
1 tl kurkumaa
1½ tl currya
1½ tl kuminaa
1½ tl korianteria
½ tl chiliä
1 tl kuivattua inkivääriä
2 tl paprikajauhetta
2 tl garam masalaa
1 sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
1 dl maustamatonta jogurttia

Huuhtele ja valuta linssit. Voit esikeittää niitä pari minuuttia vedessä. Paista pannulla pilkotut sipulit. Lisää mausteet ja anna paahtua hetken. Lisää paseerattu tomaatti ja linssit. Anna kiehua hiljalleen kannen alle, kunnes linssit ovat pehmenneet kypsiksi. Lisää jogurtti ja tarkista maku.

I just cooked with what I found in the kitchen...

1 dl red lentils
400g tomato pyree
olive oil 
1 ts turmeric powder
1½ ts curry
1½ ts cumin seeds
1½ ts coriander powder
½ ts chili powder
1 ts ginger powder
2 ts red pepper powder
2 tl garam masala
1 onion
4 garlic cloves
1 dl natural yoghurt
 
Wash and rinse the lentils.You can pre-cook them for two minutes. Cook the chopped onions on a frying pan. Add all spices and let it cook until you can smell the spices. Add tomatosauce and lentils and stir. Let it cook under a lid until the lentils are soft and cooked through. Add yoghurt and check the taste.

1.9.2012

Avocado pasta


Safkaa -keittokirja inspiroimana ja muunnellen tästä tuli suosikkipastaa kertaheitolla. :) Nopeaa ja helppoa ja ennenkaikkea herkullista.

250g tuorepastaa
1/3 pakettia MustaPekka tuorejuustoa
2 avokadoa
1 yksikyntinen valkosipuli
½ punainen chili
reilu kourallinen tuoretta persiljaa
reilu kourallinen tuoretta basilikaa
1 limen mehu
2-3 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
pastan keitinvettä

Laitan pastavesi kiehumaan. Valmista sllä aikaa avokadokastike. Kuori avokadot, poista kivet ja pilko pieneksi. Heitä kulhoon pilkotun valkosipulin ja chilin kanssa. Hienonna yrtit ja murenna tuorejuusto kulhoon. Lisää vielä mustapippuria ja suolaa sekä limen mehu ja oliiviöljy. Hienonna esim lusikan kuperalla pohjalla seos suht tasaiseksi massaksi. Keitä pasta suolatussa vedessä, valuta ja säästä keitinvettä - voit laittaa sitä avokadokastikkeen sekaan ½-1 dl. Sekoita valutettu pasta kastikkeeseen ja nauti.

This became our favorite pasta - delicious, easy and quick to cook.

250g of fresh pasta
2-3 tbls of black pepper seasoned cream cheese 
2 avocados
1 one-cloved garlic
½ mild red chili
handful of fresh basil
handful of fresh parsley
1 lime (just the juice)
2-3 tbls of olive oil
salt
black pepper

Set the pasta water to boil. Mix the sauce while waiting. Peal the avocados, remove the stones and chop the avokado. Toss in a bowl along with chopped garlic and chili. Mince the herbs and cream cheese and add to the bowl. Add some black pepper, salt the olive oil and the lime juice. Mix all the ingrediants together and mince the mixture smooth. Boil the pasta, rinse it and save some of that cooking water. Add the pasta and ½-1dl of cooking water to the avokado sauce. Enjoy.

19.8.2012

Coffee mill


Tämä hieno kahvimylly ansaitsee ihan ikioman postauksen. Mummon peruja, ja mietin antaiskohan äiti sen meille ihan käyttöön. Käsikäyttöistä vempainta kun olen katsellut, siinä on jotenkin enemmän tekemisen makua kuin ns. hienoimmissa malleissa.

This fine coffee grinder deserves a post on it's own. It used to belong to my grandma, and it's been decorating my mom's kitchen for years and not been in use. Wonder if I could have it... I've been thinking of buying one since I think these manual ones are more authentic than the automatic ones.

From the garden



Vihdoinkin omasta pikkuruisesta kasvimaasta on saanut nostaa satoa. Porkkanat on pieniä, mutta makeita, ja salaatteja riittää syötäväksi pitkäksi aikaa. Kesäkurpitsasta valmistui grillissä loistoherkku, kun kookosöljyyn heitin mausteeksi mustapippuria, valkosipulia ja suolaa ja sivelin suikaleet sillä. Kesäkurpitsat lepäilevät vanhalla Arabian lautasella, joka myöskin on vuosia sitten tekemäni hankinta. Lautanen on Kaj Frankin Sointu.

Finally we can harvest our tiny garden and enjoy delicious carrots, salads and peas. Zucchini was marinated with cocos oil seasoned with black pepper, garlic and salt) and was absolutely full of fantastic flavour. The pink plate underneath is from Arabia, designed by Kaj Franck and is called Sointu.

Birthday party






Juhlistimme ystävän kolmekymppisiä hyvässä seurassa.

We celebrated our friend turning 30.