Mikä sen ihanampaa kuin kuumasta uunista leviävä aisteja hivelevä yrttien tuoksu. Tämä focaccia on makujen synfoniaa, ihanan pehmeää sisältä ja rapeaa päältä.
2½ dl lämmintä vettä
½ tl suolaa
½ palaa hiivaa
1/4 dl oliiviöljyä
n.7½ dl vehnäjauhoja (suosittelen ehdottomasti luomua!)
pinnalle: 2 rkl oliiviöljyä, yrttejä (rosmariini, timjami, oregano, basilika), rouhittua mustapippuria, valkosipulia (tuoretta tai jauhetta), savun makuista sormisuolaa, aurinkokuivattua tomaattia, punasipulia, mustia oliiveja
Sekoita lämmin vesi, hiiva, suola ja öljy. Lisää vähitellen taikinaan jauhot, alusta ja kohota taikina kaksinkertaiseksi. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Ripottele hieman jauhoja uuninpellille leivinpaperin päälle. Kaada kohonnut taikina pellille ja taputtele ohueksi levyksi. Painele pinnalle täytteet, sekoita yrtit ja valkosipuli öljyyn ja sivele leivän pinnalle. Rouhi vielä pinnalle mustapippuria sekä ripottele sormisuolaa. Pistele leipää haarukalla ja paista uunissa n. 15 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti