24.10.2010

Herkkuostoksilla

Eilen päätimme lähteä Helsinkiin kiertelemään sisustus- ja keittiötarvikekauppoja. Käväisimme Day sisustusliikkeessä, Chez Mariuksessa, sekä Simonkadulla Kellopeli Lifestyle Clinic -puodissa. Mitään emme tällä kertaa ostaneet, vaikka huokailinkin erityisesti pastakoneen perään Chez Mariuksessa. Kellopelistä ja Day -liikkeestä löytyi kaikkea ihanaa piensisustustavaraa ja oivia lahjaideoita. Varsinkin Kellopelin valikoimiin kuuluu paljon erilaista vintage-henkistä sisustustavaraa. Ostin sieltä jokin aikaa sitten meille molemmille matkalaukkuihin hauskat vintage-nimilaput.

Välillä hyppäsimme ratikkaan ja suuntasimme Hakaniemen Kauppahalliin. Olisimme halunneet riisipiirakoita, mutta olimme sen verran myöhään liikenteessä, että hyllyt alkoivat tuoreiden leipomotuotteiden osalta olla puolityhjillään ja ostimme sen sijaan liperiläisiä ohrapiiraita. Piirakat eivät olleet sieltä kauneimmasta päästä, mutta makua oli senkin edestä. Suosittelen ehdottomasti maistamaan! Lisäksi ostimme ihanaa ruisleipää.

Parhialan kojulla pähkäilimme eri kahvivaihtoehtojen kanssa ja päädyimme lopulta Bristotin Buongusto - espressopapuihin. Valmistamme espressokoneellamme lähinnä cappuccinoa ja tämän kahvin tulisi sopia erinomaisesti juuri cappuccinoon - tuoksu on ihanan voimakas ja hieman suklainen.
 


Lisäksi ostimme palasen karpalovalkosuklaata.Putiikkeja kierrellessä ja pääkaupunkimme katuja tallatessa iski kauhea nälkä ja jostain syystä alkoi tekemään mieli pitsaa. Hakaniemessä Hämeentiellä sijaitsee Pizzeria Mare Chiaro, joka on erityisesti muusikoiden ja kulttuuriharrastajien suosiossa. Palvelu ei aina ole välttämättä sieltä parhaimmasta päästä ja ruokaa saattaa joutua odottamaan melko pitkäänkin (syynä suurehkot tilausmäärät ja pieni kapasiteetti), mutta melko runsaasta öljyn käytöstä huolimatta pitsat ovat todella maukkaita ja edullisia ja ilmainen kahvi kuuluu kaikkiin annoksiin. Pizzeriaan sisälle astuessa tuntuu siltä kuin palaisi aikakoneella 70-luvulle.

Vatsat hyvästä ruoasta täynnä käväisimme vielä Ruohonjuuressa hakemassa raakasuklaan ainekset. Sen valmistamisesta sitten myöhemmin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti