24.10.2010

Raakasuklaan valmistusta

Ostimme eilen Ruohonjuuresta raakasuklaan aineksia, valmispaketin ominaisuudessa. CocoVin valmistuspaketissa on kaikki raakasuklaan valmistamiseen tarvittavat ainekset sekä muotit.

Mitä sitten on raakasuklaa? Normaali suklaa prosessoidaan korkeassa lämpötilassa ja se heikentää suklaan ravinnepitoisuutta merkittävästi. Raakasuklaata valmistettaessa suklaata ei kuumenneta, joten kaikki suklaan hyvät ainesosat säilyvät - ja niitähän raakasuklaassa riittää runsaasti. Siinä on hurjan paljon mm. C-vitamiinia, sinkkiä, rautaa ja magnesiumia sekä mielialaa kohottavia välittäjäaineita kuten serotoniinia. Antioksidantteja raa'assa kuumentamattomassa kaakaossa on 10% kaakaon painosta, mikä on noin kymmenen kertaa enemmän kuin esimerkiksi mustikassa. Kokeilin erilaisia versioita, ja lisäsin näihin kuivattuja mustikoita, goji-marjoja sekä osaan cashewpähkinöitä. Vaikka maku eroaa kaupan suklaasta jonkin verran, niin herkullista suklaata kertakaikkiaan! Lisää raakasuklaasta ja sen valmistuksesta voit lukea täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti