17.11.2010

Aivojumppaa ja alzheimerin ehkäisyä

Olen lapsesta asti tykännyt täyttää ristikoita. Ristikkolehdet ja myöhemmin sudokut olivat vakiovaruste mökkireissuille ja matkoille ajanvietteeksi. Myös muunlaiset pulmatehtävät ja pulmapelit ovat aina kiehtoneet suuresti. Muutama vuosi sitten tulin tutuksi Japanilaisten ristikoiden kanssa. Ne syrjäyttivät sukodut alta aikayksikön! Jäin hetkessä koukkuun enkä siitä koukusta ole vielä irti päässyt. Ristikoiden ideana on värittää numerovihjeiden perusteella tyhjiä ruutuja, ja väritetyistä ruuduista muodostuu sitten lopussa kuva. Japanilaiset ristikot -lehteä löytyy ainakin marketeista ja Suomalaisesta kirjakaupoista on tietääkseni ainakin saanut ihan paksumpia kirjoja täynnä haastavuudeltaan eri tasoisia tehtäviä. Netissä japanilaisia ristikoita löytyy mm. täältä.Ja jos ristikoiden teko ei kiinnosta tai kyllästyttää, vaihtelua saa peleillä. Kesällä tuli hankittua ThinkFunin RushHour. Se on yksinpeli, ja siinä autot asetellaan korttien osoittamaan järjestykseen pelilaudalle. Kortteja on pakassa 40 neljässä eri vaikeustasossa. Korttipakkoja saa ostettua lisäosina sitten lisää. Tarkoitus on saada punainen auto pois ruuhkasta liikuttelemalla autoja pelilaudalla sivuille tai ylös/alas, riippuen autojen suunnasta pelilaudalla. Pelailu kuullostaa lähinnä legopalikoilla rakentamiselta, ja sainkin kerran junassa uteliaita katseita ohikulkijoilta. :) Eräs vanha herra uskaltautui kommentoimaan, ettei tuon pelin parissa ainakaan dementia pääse iskemään!

RushHour.

Kotiimme saapui maanantaina vielä Genial-pelin matkaversio. Matkaversio on vuorostaan kaksinpeli, jossa vuorotellen asetellaan laattoja pelilaudalle, yrittäen saada mahdollisimman paljon pisteitä kaikista kuudesta väristä samalla mahdollisesti sabotoiden vastapelurin mahdollisuuksia. Pelissä pelaa roolia sekä tuuri että taito. Pelin voittaa se, jolla on pelin lopussa eniten pisteitä värissä, jossa on vähiten pisteitä. Saako tuosta nyt sitten mitään tolkkua?? :) Peli kestää vain 20-40 minuuttia, ja koukutti meidät molemmat jo ensimmäisellä pelikerralla.

Genial.

2 kommenttia:

  1. Eräs ystäväni tutustutti mut noihin japanilaisiin ristikoihin pari vuotta sitten ja jäin kanssa heti koukkuun. Multa löytyy myös rush hour ja saman valmistajan chocolate fix -peli, joten taitaa mennä meillä pelimaut aika yksiin :)

    Tiina

    VastaaPoista
  2. Olen kuullut siitä chocolate fix pelistä myös, ja pelkkää hyvää. Katamino on varmaan seuraavana hankintalistalla. :)

    VastaaPoista