24.11.2010

Juureshöystöä, mangochutneya ja naan-leipää.


Juureshöystö:

3 porkkanaa
1 iso palsternakka
½ bataatti
1 tl Garam Masala -mausteseosta
ripaus suolaa
chiliä (maun mukaan)
½ tl kurkumaa
2 valkosipulin kynttä
1 tl jauhettua, kuivattua korianteria
tuoreita korianterin lehtiä
2 tl öljyä
pieni pala tuoretta inkivääriä raastettuna

Kuumenna öljy teflonkattilassa, pilko juurekset ja valkosipuli ohuiksi pieniksi viipaleiksi. Kypsennä kattilassa mausteiden kera välillä käännellen, kunnes hieman pehmenevät. Lisää lopussa tuoreen korianterin lehtiä ja ota kattila pois hellalta. Älä kypsennä juureksia "mössöksi", saavat hieman rouskua hampaissa.

Mangochutney:

1 kypsä mango
½ punasipuli
chiliä
½ limen mehu
suolaa
tilkka öljyä

Pilko sipuli ja mango (ja chili, jos käytät tuoretta). Kuumenna öljy pienessä kattilassa, ja kääntele sipulisuikaleita hetki öljyssä. Lisää mausteet ja mangon palaset ja ota kattila liedeltä. Lisää lopuksi limen mehu. Soseuta sauvasekoittimella.


Naan-leipä (on muuten tosi NAMIA!):

5½ dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
50g voita
2 dl maitoa
200g maustamatonta jogurttia
murskattua valkosipulia
tuoretta korianteria

Sulata voi. Yhdistä kulhossa kuivat ainekset, ja lisää sitten seokseen maito, jogurtti ja puolet sulatetusta rasvasta puuhaarukalla nopeasti sekoittaen. Älä vaivaa taikinaa liikaa, jottei se sitkisty (kuuluu jäädä löysähköksi). Nosta taikinasta kahdelle pellille leivinpaperin päälle taikinanokareita (yht. 6-12 kpl, riippuen siitä kuinka isoja leipiä haluat tehdä). Taputtele jauhotetulla kädellä 2mm ohuiksi pisaran muotoisiksi leipäsiksi. Paista 275 asteessa 7-10 min, kunnes pinnalla on ruskeita täpliä ja pinnan kuori kupruilee. Voitele kypsät leivät voisulalla, johon on lisätty murskattua valkosipulia ja tuoreita korianterin lehtiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti