26.11.2010

My own rocky road

Jäätelön syönti on jäänyt hyvin vähälle näin kylmään vuodenaikaan, mutta eilen innostuin tekemään pitkästä aikaa jäätelöä. Valmistaminen ottaa aikaa, mutta lopputulos on ehdottomasti kaiken ajankäytön ja vaivannäön arvoista! Olen laittanut tähän kaikkea rakastamaani herkkua - tummaa suklaata, vaahtokarkkeja, macademiapähkinöitä ja valkosuklaata. Tämän parempaa jäätelöä saa hakea.




180g tummaa suklaata
4½ dl maitoa (kevyt- tai täysmaitoa)
5 kananmunan keltuaista
125g hienoa sokeria
5 dl kuohukermaa
kourallinen minivaahtokarkkeja
macademiapähkinöitä
10 palaa valkosuklaalevystä

Sulata suklaa vesihauteessa, jätä jäähtymään. Kuumenna maitoa teflonkattilassa, anna lähes kiehahtaa. Vatkaa kulhossa keltuaiset ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kuuma maito. Kaada seos kattilaan, keitä alhaisella lämmöllä puukauhalla koko ajan sekoittaen, kunnes kastike on niin paksua, että se pysyy lusikan kuperalla pohjalla ja siihen jää vana kun vedät sormella sitä pitkin. ÄLÄ ANNA KIEHUA. Sekoita suklaa kastikkeeseen ja siivilöi kulhoon. Jäähdytä ja lisää sitten viileään seokseen vatkattu kerma. Lisää lopuksi vielä pähkinät, vaahtokarkit ja puolitetut valkosuklaan palaset. Pakasta ja nauti. SLURPS.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti