16.11.2010

Pasta Carbonara á la Annu

Kermaiset ja rasvaiset ruoat, ja nykyisin hyvin harvoin edes lihaa sisältävät, eivät kuulu juurikaan ruokarepertuaariimme. Tässä kuitenkin simppeli ruoka, joka sisältää noita kaikkia. Jääkaapista löytyi tähteitä ja ne piti saada käytettyä, joten...

Pastan kaveriksi löytyi Stockmannin herkkupuolelta mielettömän ihanaa Rustica-leipää.


tuorenauhapastaa
pekonia
kermaa tai kasvirasvaseosta (tässä oli Flora ruoka kevyt & paksu 4 %)
valkosipulia
punasipulia
chiliä (jauheena tai tuoreena)
pippurisekoitusta rouhittuna
ripaus suolaa

Tarkempia mittoja en osaa antaa, kaikkea kun oli vajaasti jääkaapissa jäljellä. Mutta ensin kannattaa valmistaa kastikepuoli. Eli pilko sipulit ja valkosipuli ja kuullota pannulla. Nosta syrjään ja paista pekonit. Vaihda levylle pikkukasari ja pilko pekonit pieniksi. Heitä ne kasariin, samoin sipulit, valkosipuli, mausteet ja kermaa (noin 2 dl). Anna hautua sillä aikaa kun keität pastan. Valuta kypsynyt pasta ja lisää kastike pastan joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti