25.1.2011

Intialaisvaikutteista soijasuikalekastiketta

Olemme ihastuneet intialaiseen makujen maailmaan ja tänään pitkästä aikaa tuli tehtyä makunystyröitä kutkuttavaa ruokaa. Tässä kastikkeessa yhdistyy kaikki lempimakumme.



3 dl soijasuikaleita (vaihtoehtoisesti 300-400g kanaa)
6 dl vettä
loraus ketjap manis soijakastiketta
2 dl maustamatonta jogurttia
2 rkl garam masalaa
½ limen mehu
500g paseerattua tomaattia
nokare voita
1 sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
1 rkl paprikajauhetta
1 tl chilijauhetta
1-2 rkl korianterijauhetta
1 rkl kurkumaa
2 tl kuivattua inkivääriä (tai vaihtoehtoisesti tuoretta raastettuna)
2 rkl curryjauhetta

Laita soijasuikaleet, vesi ja soijakastike kattilaan ja keitä 5-10 minuuttia kannen alla välillä sekoitellen. Kaada sitten vesi pois. Sekoita soijasuikaleet, jogurtti, limen mehu ja garam masala -mauste, anna marinoitua hetken aikaa. Paista pannulla voissa sipulit ja valkosipuli ja lisää sitten loput mausteet. Lisää pannulle soijasuikaleet jogurttimarinadin kera ja paista pari minuuttia. Lisää lopuksi vielä paseerattu tomaatti ja hauduta n. 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa mausteita (ohjeessa olevat maustemäärät ovat sinne päin..). Maku saa olla lempeän tulinen. Nauti naanleivän tai riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti