12.1.2011

Leipäpussi ja tuoreet sämpylät

Ostin jokin aika sitten Marimekon Puutarhurin parhaat -kangasta aikomuksenani päällystää eteisen säilytyspenkkien kannet sillä. Kotona kangasta mallatessani totesin, ettei se sopinutkaan penkkeihin, kuten olin kuvitellut. Niinpä se jäi odottelemaan inspiraatiota muuhun käyttöön. Eilen sitten innostuin tekemään kankaasta leipäpussukan. Koska meillä ei tällä hetkellä ole ompelukonetta, enkä tähän hätään saanut mistään sellaista lainattuakaan, niin kursin pussukan kokoon ihan perinteisesti langalla ja neulalla. Ainakin näkyy takuuvarmasti oma kädenjälki!

Pussukassa säilytetään leivät keittiön tasolla, tosin näihin kuviin se sai lämpimikseen tuoreet sämpylät, joita innostuin leipomaan tänään. Sämpylöiden pohjana on luomukaurahiutaleista tehty puuro, ja sitten sekaan on heitetty luomusämpylä- ja luomuvehnäjauhoja, kuivahiivaa, maitoa, auringonkukan-, seesami- ja pellavansiemeniä sekä ohra- ja ruishiutaleita, vehnälesettä, suolaa ja siirappia. Tarkaa ohjetta en osaa kirjoittaa, koska tein taikinan ihan mututuntumalla, mutta suht löysää se saa olla. Paistoin sämpylät 175 asteessa n. 20 minuuttia (tarkkailin koko ajan milloin ovat kypsiä). Uunin pohjalle kannattaa laittaa vettä astiassa, jolloin sämpylät eivät kuivu paistuessaan.



Pussukka on todellisuudessa aika paljon korkeampi, sitä voi siis "säädellä" sisällön  mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti