13.3.2011

Downunder osa 4 - in the middle

Aika jälleen muistella parin vuoden takaista reppureissua... Melbournesta lennähdimme Australian keskiosiin, kävimme alkuperäiskansan aboriginaalien pyhimmillä alueilla - Ulurussa, Kings Canyonilla sekä Kata Tjutalla. Erittäin vaikuttavia paikkoja ja olimme onnekkaita. Ulurulle ei ainakaan enää pian päästetä ollenkaan ulkopuolisia, kiitos niiden turistien, jotka eivät laisinkaan kunnioita aboriginaalien kulttuuria ja heidän asuinsijojensa pyhyyttä.

Dingo.
Tämä lisko oli noin metrin mittainen.
Kasvoihan siellä outbackissa joitain kukkasiakin.
Kata Tjutalle kiivettiin, ei ihan huipulle, mutta melkein. Näkymää ylhäältä.
Kata Tjutan kivimuodostelma muistuttaa jotain... Hmm, ihan kuin Homer Simpson olisi päivälevolla!
Uluru aamuvarhaisella.
Kiersimme aboriginaalien historiallisen asuinpaikan Ulurun ympäri, kiven ympärysmitta oli noin 10km. Tuntuu hassulta, että siellä on tuollainen iso kivi keskellä erämaata, mutta kyllä se yllätti vaikuttavuudellaan.
Kings Canyonilla.
"Pöytä".
Kings Canyonin kävelyreitti alkoi kipuamisella huipulle. Kävelimme alas kanjoniin ja tässä näkyvät portaat, joita pitkin kapusimme taasen ylös toiselle puolelle.
Aboriginaalinainen, ihan aito ja ehta sellainen, keskellä erämaata jollain huoltoasemalla. Hän oli niitä vanhan kansan asukkeja, jotka edelleen asuvat hyvin askeettisesti ja hallitsevat kulttuurinsa perinteet täysin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti