7.4.2011

Suklaafondant ja tuille-keksit

Teki tänään mieli näpertää ja leipoa jotain. Nämä fondantit pesivät mennen tullen viimeksi ravintolassa syömämme, jotka olisi fondantin sijaan pitänyt nimetä muffinsseiksi. Taisivat kokilta unohtua liian pitkäksi aikaa uuniin.


Suklaafondant

50g voita
60g tummaa suklaata
½ dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Vaahdota sillä aikaa sokeri ja munat. Lisää sitten siivilöity jauho muna-sokerivaahtoon varovasti sekoitellen. Kääntele lopuksi sulanut suklaa-voiseos varovasti nuolijalla taikinaan, niin että sekoittuu kunnolla. Kaada taikinaa pikkuvuokiin, siten että vuokiin jää tilaa kohoamiselle noin 2 cm.  Voit vielä upottaa pienen palasen suklaata jokaiseen vuokaan keskelle. Paista 200 asteessa n. 10-12 min.


Tuille-keksit

65g vehnäjauhoja
65g tomusokeria
65g pehmeää voita
2 munanvalkuaista
30g kuorittuja pistaasipähkinöitä

Siivilöi jauhot ja tomusokeri. Vatkaa voi ja munanvalkuaiset tasaiseksi massaksi. Lisää jauhot ja tomusokeri ja sekoita kunnes taikina on sileää. Jäähdytä taikinaa jääkaapissa viitisen minuuttia. Levitä massaa pitkällä lastalla ympyrämuotin läpi leivinpaperille n. 1-2 mm paksuudelle mahdollisimman tasaisesti. Tämä onnistuu helpoiten leikkaamalla leivinpaperiin sopivan kokoinen, n. 10 cm halkaisijaltaan, ympyränmuotoinen reikä, ja laittamalla se ehjän leivinpaperin päälle. Levitä massa muotin reunojen yli ja nosta muotti pois, jolloin alemmalle leivinpaperille jää keksipohja. Ripottele päälle murskattuja pistaasipähkinöitä. Paista 160 asteisessa uunissa 5-6 minuuttia kunnes keksien reunat muuttuvat kullanruskeiksi. Jos haluat muotoilla keksit, nosta ne heti uunista oton jälkeen pelliltä lastalla ja siirrä esim. kaulimen päälle ja käännä keksi kaulimen muotoon. Tämä on tehtävä nopeasti, koska keksit ovat vain hetken muotoiltavassa ja jäähtyessään kovettuvat nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti