5.5.2011

Kirsikkatomaattipastaa ja focacciaa



Tämä pasta on helppo ja nopea tehdä. Keitetyn kuuman pastan joukkoon heitetään kypsentämättömänä puolitetut kirsikkatomaatit, reilusti tuoretta basilikaa, mustapippuria, suolaa, hieman valkosipulijauhetta sekä oliiviöljyä ja sekoitetaan.


 Focacciataikinasta tulee n. 1/4 pellillistä.

3 dl vehnäjauhoja
½ pss kuivahiivaa
½ tl suolaa
1½ dl kädenlämpöistä vettä
1 tl oliiviöljyä

Sekoita jauhot, hiiva ja suola ja lisää sen jälkeen vesi ja öljy. Sekoita taikinaksi ja vaivaa sitä käsissäsi. Anna taikinan kohota kulhossa liinan alla 20 min. Painele taikina sitten vuokaan noin 1½cm paksuiseksi levyksi. Painele leipään puutikulla tai haarukalla reikiä. Sivele leivän päälle oliiviöljyä. Lisää päälle haluamasi täytteet, tähän laitoin karkeaa suolaa, mustapippuria sekä rosmariinia. Anna kohota vielä 30 min liinan alla. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 20 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti