5.9.2011

Raparperipiirakka

Jokseenkin maukasta, sanoisin. Tyhjentelin jääkaappia ja pakastinta ruoka-aineksia etsien, ja päätin raparperit pakastimen lokerossa nähtyäni hetken mielijohteesta väsätä niistä jälkiruoaksi piirakan. Tuli varmaan höystettyä muutamalla tirskulla, mutta oikein hyvää siitä silti tuli. Olisi kelvannut Mangollekin, tosin mikäpä sille ei kelpaisi, kun ruoasta on kyse...

2 munaa
2 dl sokeria
50g sulatettua voita / margariinia
puolikas vaniljatanko
4 dl vehnäjauhoja
3 reipasta ruokalusikallista maitorahkaa
raparperia

Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva ja vaniljatangon sisältä siemenet sekä hiljalleen jauhot varovaisesti sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon maitorahka ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan. Tämä meni hyvin Iittalan suorakulmaiseen Teema-vuokaan (pyöreä piirakkavuoka ajanee täysin saman asian). Lisää sitten taikinan päälle makusi mukaan marjoja tai raparperia (noin 1 cm paloina) ja ripottele sokeria päälle. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti