11.10.2011

Avokado-pastasalaatti

Pitkästä aikaa ruokapostaus. Operaatio läskien eliminointi on ohi. Tulostakin syntyi, ja ainakin vatsalaukku vetää nyt huomattavasti pienempiä määriä sapuskaa. Tämä salaatti on supernamia ja ohje on napattu Viiden tähden vegaani -kirjasta.



PAPRIKATAHNA:
100g punaista paprikaa
1-3 mietoa punaista chiliä
2 punasipulia
4 valkosipulinkynttä (laitoin yhden kokonaisen yksikyntisen)
1 tl juustokuminan siemeniä
½ dl oliiviöljyä (pienensin määrää, alkuperäisessä ohjeessa on 3/4-1dl)
½ tl balsamiviinietikkaa
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä

SALAATTI:
200g pastaa
2 avokadoa
1 pieni punainen paprika
1 tlk kikherneitä
villirucolaa, viinisuolaheinää, rapeaa jääsalaattia

Poista paprikoista ja chileistä siemenet. Kuori ja lohko sipulit ja kuori valkosipulinkynnet. Levitä kasvikset pellille ja pirskottele päälle hieman oliiviöljyä. Ripottele vielä päälle juustokuminan siemenet. Paahda 175 asteisessa uunissa n. 45 min. Soseuta paahdetut kasviket ja loput paprikatahnan ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

Keitä pasta, huuhtele ja valuta kikherneet. Sekoita valutettu pasta ja kiknerneet ja lisää sekaan 4 rkl paprikatahnaa. Maun mukaan voi laittaa enemmänkin. Viipaloi avokadot ja paprikat ja kokoa salaatti lautaselle. Lisää annoksiin vielä hieman oliiviöljyä, suolaa ja pippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti