8.12.2011

Valmisteluja

Toisin kuin kenties suuressa osassa Suomen maan talouksia, meillä valmistellaan joulun sijaan muuttoa. Koti täyttyy pahvilaatikoista, joita kuitenkin onneksemme on puolet vähemmän kuin tähän muuttaessamme. On puhdistavaa hankkiutua eroon turhasta tavarasta, nytkin on muutama laatikollinen kirppiksellä myytävänä ja osa on annettu pois ja iso laatikollinen odottaa myös joulupadan saapumista Selloon.

Olen jouluihminen, tavalla tai toisella, ja hieman kyllä olisi houkutellut jäädä omaan kotiin muuton jälkeen - purkaa vauhdilla tavarat ja viettää joulua uudessa kodissa. Mutta sitäkin enemmän veri vetää lapsuuden maisemiin joulun viettoon. Muuttolaatikoidenkin keskellä voi kuitenkin jo fiilistellä.


2 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia! Joulun vietto on minulle ollut vähän outoa sen jälkeen kun lapsuuden koti myytiin. Mutta perheen kesken kuitenkin. harmi ettei tälle vuodelle tipahtunut kunnolla pyhiä keskelle viikkoa ;-).

    VastaaPoista
  2. Kiitos nooruska! Minullakaan ei ole enää lapsuudenkotia jäljellä, mutta toisaalta joulumieli taitaa parhaiten syntyä sydämessä ja omassa päässä. Onneksi on muita asioita, ja ihmisiä, jotka tekevät joulusta silti joulun. Lapsuuden tunnelmiin tuskin enää pääseekään, lapsen silmin joulu oli niin erilainen kuin nyt aikuisena. Ehkä nyt pienen siskontytön kautta joulu muistuttaa taas niistä lapsuuden jouluista. Ja vaikka samaan tunnelmaan ei pääsisikään, muistot lämmittävät mieltä. Parasta on se tunnelma, hiljaisuus ja hyvä olo. Nyt aikuisena arvostaa juuri sitä kaikkea muuta kuin lahjavuorta ja kovia paketteja ;)

    VastaaPoista