10.1.2012

Sinappia

Innostuin tekemään itse sinappia. Aika tujua tuli, mutta niin hyvää. Tämä ohje on siis vahvan sinapin ystävälle, jos pitää miedommasta, kannattaa jättää konjakki pois ja lisätä vaikka liru kermaa.


5 rkl sinappijauhetta
5 rkl sokeria
loraus kiehuvaa vettä
n. 1 rkl rypsiöljyä
2 tl vahvaa kahvia
1 tl konjakkia
½-1 tl valkosipulijauhetta

Sekoita sokeri ja sinappijauhe keskenään. Lisää kiehuvaa vettä sekoittaen varovasti sen verran, että sinapista tulee notkeaa. Anna tekeytyä sitten seuraavaan päivään (itse pidin jääkaapissa, voi varmaan olla huoneenlämmössäkin). Lisää öljyä sen verran, että notkistuu. Mausta konjakilla ja valkosipulijauheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti