20.2.2012

Crisp bread


Kokeiltiin tänään tehdä oikein superterveellistä näkkileipää. Siitä tuli tosi namia! Ohje löytyi Kalastajan vaimo -blogista.

2 dl ruisjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 dl kauraleseitä (korvattiin venhäleseillä)
2 dl auringonkukansiemeniä
2 dl seesaminsiemeniä
2 dl pellavansiemeniä
1-2 tl suolaa
7 dl vettä

Sekoita kaikki ainekset keskenään, taputtele uuninpellille aivan ohueksi levyksi ja leikkaa palat valmiiksi ennen paistamista. Paista uunissa n. 175 asteessa 45 min ja tarkkaile välillä, ettei pääse palamaan. Jos näkkäri ei kuivu tarpeeksi, voi kuivattamista jatkaa vielä 100 asteessa. Meillä tosin riitti tuo ensimmäiset 45 minuuttia.

Today we decided to bake some super healthy crisp bread. It turned out tasting delicious and it was very easy to make.

2 dl rye flour
2 dl oatmeal
2 dl oatbran (we used wheat)
2 dl sunflower seeds
2 dl linseeds
2 dl sesame seeds
1-2 ts salt
7 dl water

Mix all the ingrediants, and flatten the mix on a oven tray (use a baking sheet underneath). Make it as thin as possible. Cut the pieces separately before you put the tray in the oven. Bake in 175 degrees for 45 minutes and keep an eye on the bread so it doesn't burn. If it's not dry and crisp enough, lower the heat to 100 degrees and keep the bread in the oven up to 30 minutes. In our oven, the first 45 minutes was enough.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti