28.2.2012

Heavenly delight


Tässä jokin aika sitten minua odotti kotiin tulessa taivaallisen tuoksuinen yllätys. Yleensä minä olen meidän perheessä se joka kokkaa (ja teen sen varsin mielelläni), mutta muru olikin innostunut kokeilemaan Jensenin kiusaus-blogista linssimuhennosta. Ruoka oli niin hyvää, että pari viikkoa myöhemmin tekaisin itse samaa sörsseliä, tosin hieman muunneltuna. Tässä siis muunnos alkuperäisestä reseptistä:

1 sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli (kokonainen)
tilkka öljyä (käytin oliiviöljyä)
1½ tl jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
1½ tl paprikajauhetta
3/4 tl cayannepippuria
1½ tl kanelia
1½ dl vihreitä linssejä huuhdeltuna
7 dl vahvahkoa kasvislientä
400g Mutti-tomaattimurskaa
pieni purkki tomaattipyrettä (n. 2-3 rkl)
1 rkl luomuneitsytkookosöljyä
1 porkkana pilkottuna pieniksi suikaleiksi
1 suuri punainen paprika pilkottuna pieniksi suikaleiksi
1 fenkoli pilkottuna suikaleiksi

Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota öljyssä (tarvitset tähän suuren kannellisen paistokasarin tai kattilan). Lisää mausteet ja sen jälkeen huuhdellut/valutetut linssit. Kaada sekaan 5dl kasvislientä, tomaattimurska ja tomaattipyree. Anna porista pari minuuttia ja lisää sitten kookosöljy ja kasvissuikaleet. Anna porista kannen alla 15-20 min kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Alkuperäisessä ohjeessa tämä on neuvottu toisin, mutta huomasimme, että kasvisten pehmenemisessä menee kauemmin ja jos odottaa niiden pehmenemistä, niin linssit ovat siinä vaiheessa jo soossia. Lisää tarvittaessa kasvislientä.

Some time ago I was pleasantly suprised when arriving at home. There was such a heavenly smell in the air, thanks to my honey's cooking. This lentil stew was so delicious that after a couple of weeks I decided to prepare it again. This is a variation from the original recipe.


1 onion
4 garlic cloves
1 tbl spoon oil
1½ ts cumin powder
1½ ts capsicum powder
3/4 ts cayanne pepper powder
1½ ts cinnamon powder
1½ dl green lentils (rinsed and drained)
7 dl fearly strong vegetable stock
can (400g) of smashed tomatoes
2-3 tbl spoons tomato puree
1 tbl organic virgin cocosoil
1 midsize carrot sliced small
1 big red capsicum sliced small
1 fennel sliced


Slice the onion and mince garlic cloves. Sweaten them in oil on a large hot pan. Add the spices and then the lentils. Poor in 5 dl of vegetable stock as well as tomato crush and puree. Stir and let it boil for a couple of minutes and then add rest of the ingrediants. Mix and let it boil under lid for 15-20 minutes until the veggies are soft. Add more vegetable stock if needed. Enjoy. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti