21.2.2012

Super chocolateTämä suklaa räjäyttää tajunnan. No ei ehkä sentään, mutta ainakin sillä on hyviä terveydellisiä vaikutuksia ja maistuu hyvälle. Suklaata voi maustaa mielensä mukaan, aion ainakin kokeilla seuraavilla kerroilla chiliä ja inkivääriä. Tämä on toinen kerta, kun tein raakasuklaata, ja tämä hakkaa sen valmispaketin mennen tullen ja palatessa.

150g kaakaovoita
5 rkl juoksevaa luomuhunajaa
1 dl raakakaakaojauhetta
ripaus sormisuolaa (jätä pois, jos käytät suolattuja pähkinöitä)
2 rkl kaakaonibsejä
2 rkl rouhittuja pistaasipähkinöitä (tai cashewpähkinöitä)
2 rkl kotimaisia kuivattuja mustikoita

Rouhi kaakaovoi pieneksi ja sulata metalliastiassa vesihauteessa. Nosta siis kulho kiehautetun veden päälle, mutta nosta kattila siinä vaiheessa pois liedeltä. Sekoita ja tarkkaile lämpötilaa, se ei saa nousta yli 40 asteen. Anna sulaa nestemäiseksi.
Sekoita joukkoon makeutusaine. Siivilöi kaakaojauhe ja lisää muut ainekset. Sekoita huolelliseti tasaiseksi massaksi ja tarkista maku.

Tee leivinpaperista coctailtikkujen avulla suklaalevylle muotti. Taita paperin kulmat ja kiinnitä tikuilla. Aseta muotti esimerkiksi leipävuoan pohjalle ja kaada suklaamassa muottiin. Anna jäähtyä pakastimessa puolisen tuntia. Säilytä raakasuklaa jääkaapissa tai pakastimessa, muuten se sulaa.

This chocolate will blow your mind. Well, not exactly, but it is super healthy and tastes good. The secret is raw ingrediants and you can season it as you prefer. Next time I will atleast try ginger and chili.

150 g cocoa butter
5 table spoons of runny organic honey
1 dl raw cocoa powder
pinch of finger salt (don't use if you use salted nuts)
2 table spoons of cocoa nibs
2 table spoons of grinded pistache nuts (or cashew nuts)
2 table spoons of dried blueberries

Grind the cocoa butter in tiny pieces and melt in a metal bowl that is lifted on a top of pot with hot water. Keep mixing the butter and keep the temperature of it under 40 degrees. Let it melt until liquid.
Blend in the sweetener, sieved cocoa powder and the rest of the ingrediants. Mix until smooth and check the taste.
Use a baking sheet to make a mold for the chocolate bar. Fold the corner of the sheet and secure with toothpick or somthing similar. Place the mold on something steady like a tray and pour the chocolate mixture  in the mold. Let it cool down in the  freezer for half an our. Store the chocolate in a freezer or in a fridge, or it will melt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti