14.3.2012

Millet bread


Yhteishyvä -lehdessä oli ohje hirssirieskoille. Voi hitsi ko tuli hyviä!

3 dl piimää (korvasin rasvattomalla, maustamattomalla jogurtilla)
25g sulatettua rasvaa (ei välttämätön, itse en laittanut ollenkaan)
2 dl hirssihiutaleita
1 dl perunahiutaleita
3/4 tl suolaa
2 rkl perunajauhoja

Sekoita ainekset keskenään, anna turvota kimmoisaksi taikinaksi sekoitellen. Lusikoi nokareet pellille leivinpaperin päälle ja taputtele ohuiksi rieskoiksi. Tee veitsellä ristiviillot pintaan ja paista 225 asteessa n. 15 min tai pidempää jos on tarvis.

I found a recipe for these millet breads in some magazine. Damn they're delicious!

3 dl sour milk or natural yoghurt
25 g melted butter (not necessary, I didn't use it at all)
2 dl millet flakes
1 dl potato flakes
3/4 ts salt
2 tbls potato flour


Mix all the ingrediants until the dough is resilient. Use spoon to make small lumps on oven tray and flatten by hand. Use knife to cut diamond pattern on the surface and bake in 225 degrees for about 15 minutes or longer if necessary.

2 kommenttia:

  1. Itsekin leikkasin tuon hirssirieskojen reseptin talteen ja ostin jopa hirssihiutaleita niitä varten. Vielä ei vaan ole tullut kokeiltua. Ehkä loppuviikosta!

    VastaaPoista
  2. Meillä eka satsi ei oikein onnistunu, siksi tässä mun "versiossa" on laskettu uunin lämpötilaa. :)

    VastaaPoista