9.3.2012

Pasta pomodoro


Sain Rooman matkalla vähän Italian pojilta vinkkiä hyvän pastan valmistamiseen. Resepti on kuitenkin omani.

Tarvitset:

Pastaa (laadukasta sellaista)
400g Mutti paseerattua tomaattia
½ sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
oliiviöljyä
ripaus suolaa
mustapippuria
2-3 tl sokeria
1 tl valkoviinietikkaa
kourallinen tuoretta basilikaa
1 rkl kuivattua oreganoa

Aloittele ensin kastiketta. Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi ja kuullota pienessä tilkassa oliiviöljyä. Heitä sitten joukkoon paseerattu tomaatti, suolaa, pippuria, sokeri ja valkoviinietikka. Anna porista hiljalleen kannen alla n. 5min, lisää sitten yrtit ja samalla loraus oliiviöljyä kastikkeen sekaan. Laita sillä aikaa pasta kiehumaan reilusti suolatussa vedessä ja anna sen kiehua kunnes se on al dente eli hieman alikypsää. Valuta pasta, lisää se kattilaan ja sekoita kastikkeen joukkoon. Kuten aina minulla, maustemäärät ovat hieman summittaisia eli sinne päin :)

While travelling in Rome I got some tips from the localshow to make great pasta. The recipe is mine though.

You'll need:

pasta (premium, hand made if possible)
400g Mutti tomato puree (smashed tomato "sauce", not the strong puree)
½ onion
3-4 garlic cloves
premium quality olive oil
pinch of salt
fresh grouded black pepper
2-3 ts sugar
1 ts white wine vinegar
handful of fresh basil
1 tbls of dryed oregano

Start with the tomato sauce by cutting the onion and garlic in tiny pieces and caramelizing them in hint of olive oil in the frying pan.  Add tomato puree, salt, pepper, sugar and vinegar. Let it boil for about 5 minutes and heat the water for pasta. Add basil and oregano to the tomato sauce along with a little olive oil (let it cook under lid) and boil the pasta in salted water until al dente. Drain the pasta and pour it in the tomato sauce. Stir and serve :)

3 kommenttia:

 1. Oh, nälkä tuli näin herkullista kuvaa katsellessa. :)

  VastaaPoista
 2. Nam, kuulostaapa ja näyttääpä herkulliselta! Ja ihana blogi sinulla yleensäkin, löysin tänne lukijaksi vähän aikaa sitten. :)

  VastaaPoista
 3. Tätä pastaa kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos pitää yksinkertaisesta, mutta herkullisesta ruoasta. Ja tuo vinkki laadukkaan pastan ostoon ei ole mitään hifistelyä, vaan sillä on oikeesti merkitystä. Kunnon pasta ei mene liisteriksi, niinku tavallinen markettipasta, eli siinä on vaikea epäonnistua ja sitä voi jopa lämmittää uudestaankin.

  Ginger, tervetuloa! Ja kiitos kohteliaisuudesta :)

  VastaaPoista