28.6.2012

Gluten-free bread


Olemme alkaneet antaumuksella ja huolella tyhjentämään kuivaruokatarvikkeitamme ja taikoneet niistä syötävää. Tällainen "siivoaminen" voi olla suorastaan herkullista. Kuten nämä leipäset, tai rieskat, miten kukakin tykkää kutsua. Näihin tuli puoli pussia mummon perunahiutaleita (40g), jotka sekoitettiin maitoon (n. 1dl). Lisäksi joukkoon sekoitettiin ½ dl tattarijauhoja, ½ dl hirssihiutaleita sekä ½t tl suolaa. 250 asteessa rieskat paistuivat noin 10 minuutin ajan. Toisella kertaa korvasin maidon maustamattomalla jogurtilla (ja lisäksi noin ½ dl vettä), ja niistä tuli vielä parempia ja mehukkaampia.

These breads were made of 40g of potato flakes (you can use  two baked potatoes instead) mixed with 1 dl of milk. Then I added ½ dl of buckwheat flour, ½ dl of millet flakes and ½ ts of salt. Just make 6 to 8 balls and flatten them on abaking sheet, and bake in the oven in 250 degrees celcius for about ten minutes. You can replace the milk with natural yoghurt, but then you need to add about ½ dl of water too.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti