17.10.2012

Honouring the tradition




Olen leiponut leipää useita kertoja ja ruisleipäkin on onnistunut jotenkuten. Ruisleivästä on tullut enemmän tai vähemmän onnistunutta ja edellisellä kerralla paisutin taikinan sen verran kovaksi, etten edes tohtinut uuniin laittaa. Olisi nimittäin varmaan syntynyt tiiliskiviä. Onnentyttönä pääsin osallistumaan maatalousnaisten ruisleipätalkoisiin, jotta saamme sitten kelvollista pötyä pöytään ausseissakin. Edellyttäen, että löydämme myös ruisjauhoja. Ja juurikin ois kiva. Mutta siis takaisin asiaan. Nää onnistu mainiosti, ja sain kotiin viemisiksi parasta ikinä maistamaani ruislimppua ja reikäleipää. Ja vielä luomuna ja lähiruokana! Lisäksi naamani ja leipäni taisi päästä Maaseudun Tulevaisuus - lehteen, mikä hieman minua huvitti, kun en ainakaan täällä Suomen maassa tulevaisuuttani aio viettää. Ehkä olen sitten ruisleivän leivonnan tulevaisuus Australiassa :) Naminami.

I've baked bread every once in a while, but never been a master in baking traditional finnish ryebread (which is very healthy, nutricious, high in fiber and low GI). So I went and learned from the best, some country women who have been baking ryebread since who knows when. And boy did it turn out delicious (organic too)! I'll be the ryebread baking famous person in Australia, when every finnish immigrant wants to taste my bread ;) Just joking.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti