31.10.2010

Hopean hohtoa

Puhuimme tänään miten hienoa olisi, jos osaisi tehdä hopeasta koruja. Äitini naapurissa asuu korumuotoilija, ja hän on itseasiassa luvannut pitää meille oppitunnin. Jos joululomalla ehtisi!

Olin muutama vuosi sitten Kanarialla lomalla ja rantakivikossa käyskennellessäni löysin kirkkaita ja vihreitä lasinsirpaleita, jotka merivesi oli hionut ihanan sileiksi ja pehmeän tuntuisiksi. Poimin sirpaleita kivien seasta ja käteeni sattui pieni vihreä salmiakin muotoinen palanen, jossa oli kohokuvioinen tähti. Mikä aarre! Ajattelin silloin, että tämän aarteeni säilytän ja oikean ihmisen satuttua kohdalle teetän siitä hänelle korun. Se ihminen tallusteli elämääni puoli vuotta myöhemmin ja aloin heti suunnittelemaan korua. Halusin siihen auringon ja kuun tähden lisäksi - ne ovat kaikki minulle tärkeitä ja niillä oli myös korun saajalle merkitystä. Koruun sisältyi viesti, jonka vain me kaksi tiedämme. Otin yhteyttä äitini naapuriin, Mikko Anttoseen, joka otti haasteen vastaan ja yhdessä ideoimme lasipalan koruksi. Mikko keksi vielä valmistaa korun niin, että lasin palasta näkyy valo läpi.

Korun pyöreä muoto tarkoittaa kuuta, ja sisemmällä säteet aurinkoa.

Tässä kuvassa tähti näkyy paremmin.

 Mikon kotisivuilta löytyy paljon erilaisia koruja, sekä raudasta taottuja käyttöesineitä. Mikko käyttää myös paljon kierrätysmateriaalia koruissaan. Tässä vielä pari muuta korua, jotka on hankittu Mikolta:

Kehys on vanhasta korusta, sisus hopealankaa.

Hopeaketjusta ja -levyistä tehty sydänriipus, jonka sain lahjaksi äidiltäni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti