21.10.2010

Koukussa Carcassonneen

En ollut kuullutkaan lautapelistä nimeltä Carcassonne, en ennenkuin tapasin kihlattuni. Parin pelikerran jälkeen olin ihan myyty ja totaalisesti koukussa. Carcassonnessa ei ole pelilautaa vaan peli rakentuu laatta kerrallaan. Peruspelissä on pieni joki ja maalaattoja teineen ja kaupunkiosineen. Peli-idea on yksinkertainen. Laatat nostetaan vaikkapa pussista yksi kerrallaan - ensin rakennetaan joki, sitten sen ympärille aletaan rakentamaan peltoja, kaupunkeja ja teitä. Pienillä puu-ukkeleilla otetaan sitten nämä kaupungit, tiet ja syntyneet peltoalueet haltuun, ja niiden valmistuttua ne pisteytetään.

Peruspeli kestää noin puolisen tuntia. Se mikä Carcassonnesta tekee mielenkiintoisen, on että peli on joka kerta laattojen asettelun johdosta erilainen. Lisäksi peli miellyttää visuaalisesti silmää. Lisähaastetta peliin saa lisäosista, joita on ehtinyt ilmestyä jo kahdeksan (meiltä niitä löytyy kuusi). Kun peruspeli on hallussa, lisäosia kannattaa hankkia vähitellen, ja opetella niissä tulevat jujut yksi lisäosa kerrallaan.

Lisää tästä loistavasta pelistä voi lukea Wikipediasta. Pelin arvostelu löytyy netistä lautapelioppaasta. Odottelen kovasti Carcassonne Mayflower (Uusi maailma) -versiota taasen saapuvaksi Lautapelit.fi-kauppaan, joka sijaitsee Helsingissä Salomonkadulla. Tämän Carcassonnen version voi yhdistää peruspelin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti