5.11.2010

Makuaisteja hivelevä salaatti

Ah, tässäpä ihana ja hieman erilainen salaatti! Annoksesta riittää 3-4:lle.



LEHTITAIKINAKIERTEET
2 levyä lehtitaikinaa
kananmuna
oreganoa ja chilijauhetta
suolaa ja mustapippuria

Leikkaa taikinalevyistä ohuita suikaleita (levy neljään osaan). Voitele ne kananmunalla ja mausta. Kierrä korkkiruuville ja paista kullanruskeiksi 130 asteessa n. 10-15min.

PÄHKINÄT
2,5 dl cashewpähkinöitä
½ munanvalkuainen
2 tl vettä
½ dl sokeria
1 tl kanelia
½ tl kardemummaa
1/4 tl jauhettua korianteria (kuivattua)
hyppysellinen cayennenpippuria
½ tl suolaa

Vaahdota valkuainen, lisää vesi ja sekoita hyvin. Lisää pähkinät ja mausteet ja sekoita. Levitä seos pellille leivinpaperin päälle ja paahda 160 asteessa n. 8-10 min, kunnes pähkinöiden pinta on kauniin ruskea ja rapea.

SALAATTI
kuivattuja, viipaloituja taateleita
1 viipaloitu vihreä omena
1 ohuelti viipaloitu päärynä
valkoviinietikkaa
sokeria
kanelia
Brie-juustoa
1 nippu friseesalaattia
1 nippu rucolaa
ananaskirsikoita
½ dl öljyä
2 tl hunajaa
½ tl suolaa
mustapippuria

Valmista ensin lehtitaikinakierteet ja pähkinät. Pane sitten kattilaan 1½ rkl valkoviinietikkaa, 2 dl vettä, 1rkl sokeria ja ripaus kanelia. Kiehauta ja anna sokerin sulaa. Jäähdytä ja lisää sitten liemeen ohuesti viipaloidut omena ja päärynä.
Valmista sitten salaatinkastike. Sekoita kulhossa hunaja, 2 tl valkoviinietikkaa, suola ja mustapippuri ja lisää viimeiseksi öljy hitaasti, koko ajan sekoittaen. Pyörittele salaatit kastikkeessa.
Kokoa salaatti lautaselle. Nostele marinoituneet omena- ja päärynäviipaleet lautaselle salaatin kera ja lisää sitten taatelisuikaleita ja pähkinöitä maun mukaan. Leikkaa vielä lautaselle juustoa, sekä lisää ananaskirsikat sekä lehtitaikinakierteet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti