Parhaiten korput maistuvat kahvin kera. Uusimman muumimukin sain lahjaksi murultani. |
n. 30 kpl
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 ½ dl sokeria
30g voita
2 munaa
100 g tummaa suklaata rouhittuna
120 g kuorittuja pistaasipähkinöitä
Mittaa kulhoon jauhot, leivinjauhe ja sokeri. Sekoita joukkoon pehmeä voi ja munat. Pilko suklaa pieniksi paloiksi, rouhi pähkinät ja kääntele ne taikinaan.
Jauhota leivinalusta, jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä tangoiksi. Olen leivinpaperin päällä painellut tangot hieman littanoiksi (kuten korpun muodosta näkee). Paista tankoja 175 asteessa n. 25 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet pintaansa kuparinruskean sävyn.
Nosta tangot hetkeksi pois uunista ja alenna uunin lämpötilaa 150 asteeseen. Leikkaa lämpimistä tangoista noin sentin levyisiä viipaleita ja paista niitä vielä puolisen tuntia 170 asteessa. Muista vahtia korppuja, uunista riippuen lyhyempikin paistoaika voi riittää - tummuvat liikaa herkästi. Jäähdytä ja nauti kahvin kera. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti