14.11.2010

Suklaapistaasikorput

Jos en vielä aiemmin ole kiinnittänyt huomiota siihen, paljonko yksi kuoreton pistaasipähkinä painaa, niin nyt tiedän. Eilen se tuli enemmän kuin selväksi, kun raastoin 240 pistaasipähkinästä kuoret, jotta saisin 120g kuorittuja pähkinöitä korppuja varten. Puoli grammaa. Seuraavalla kerralla taidan ostaa pistaasit valmiiksi kuorittuna. Ihan syötäväksi tarkoitettuna kuoriminen tosin hidastaa itse vatsanruokintaprosessia, ja siten myös pähkinöiden syömiseen helposti syntyvä himo jää hieman pienemmälle liekille. Nämä korput saavat veden herahtamaan kielelle!


Parhaiten korput maistuvat kahvin kera. Uusimman muumimukin sain lahjaksi murultani.

n. 30 kpl
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 ½ dl sokeria
30g voita
2 munaa
100 g tummaa suklaata rouhittuna
120 g kuorittuja pistaasipähkinöitä

Mittaa kulhoon jauhot, leivinjauhe ja sokeri. Sekoita joukkoon pehmeä voi ja munat. Pilko suklaa pieniksi paloiksi, rouhi pähkinät ja kääntele ne taikinaan.
Jauhota leivinalusta, jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä tangoiksi. Olen leivinpaperin päällä painellut tangot hieman littanoiksi (kuten korpun muodosta näkee). Paista tankoja 175 asteessa n. 25 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet pintaansa kuparinruskean sävyn.
Nosta tangot hetkeksi pois uunista ja alenna uunin lämpötilaa 150 asteeseen. Leikkaa lämpimistä tangoista noin sentin levyisiä viipaleita ja paista niitä vielä puolisen tuntia 170 asteessa. Muista vahtia korppuja, uunista riippuen lyhyempikin paistoaika voi riittää - tummuvat liikaa herkästi. Jäähdytä ja nauti kahvin kera. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti