8.2.2011

Friteerattua tofua, paahdettuja kasviksia ja salaattia

Kokeilin ensimmäistä kertaa ikinä friteeraamista ja lopputulos oli varsin makoisa, siitäkin huolimatta, että friteeraustaikinan saaminen suht tasaisesti tofun ympärille oli hieman hankalahkoa. Tuloksena oli siis enemmän ja vähemmän kauniita yksilöitä. :) Sipulirenkaat pääsivät myös kuumaan öljykylpyyn. Inspiraatio iski ruokakaupassa, vaikkakin kaikki ainekset löytyivät jo valmiiksi kotoa.



1 pss (150g) valmista friteeraustaikinaa (taikina on myös helppo valmistaa itse) ohjeen mukaan valmistettuna
maustamatonta tofua
öljyä paistamiseen
porkkanoita
palsternakkaa
sekoitus eri salaatteja (tässä on rucolaa, pinaattia, mizunaa sekäpunajuurikkaan lehtiä)
makeaa chilikastiketta
savun makuista sormisuolaa sekä tavallista suolaa
mustapippuria
chilijauhetta
oliiviöljyä

Kuumenna öljy suuressa kattilassa ja leikkaa sillä aikaa kasvikset suurehkoiksi suikaleiksi ja tofu viipaleiksi. Ripottele friteeraustaikinaan tai tofuviipaleiden päälle suolaa ja chilijauhetta makusi mukaan. Muitakin mausteita voi käyttää. Kasta tofut taikinassa ja uppopaista kunnes ne ovat kullan ruskeita. Kuumenna hieman oliiviöljyä paistinpannulla ja paahda kasvisviipaleet kovassa lämmössä, kunnes niiden pinta on ruskistunut. Lisää lopuksi sormisuolaa ja rouhi mustapippuria kasvisten päälle. Sammuta liesi, laita kansi päälle ja anna hautua.Kun tofut ovat valmiita nosta ne öljystä lautaselle talouspaperin päälle. Tarjoile tofu ja kasvikset salaattipedilla chilikastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti