Salsa:
1 rkl öljyä
1 sipuli pilkottuna
1 vihreä paprika pilkottuna
1 chilipaprika pilkottuna (poista siemenet, ellet halua todella tulista)
½ tl jauhettua juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria (kuivattua)
2 valkosipulin kynttä
suolaa, pippuria, sokeria
1 tlk (400g) tomaattimurskaa (laitoin Muttia, koska maistuu parhaimmalta)
Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipuli ja paprika. Keitä kunnes vihannekset pehmenevät. Lisää chilipaprika, valkosipuli ja mausteet ja kypsennä n. 5 min. Lisää sitten tomaattimurska ja keitä vielä 5-10 min, jotta kastike sakenee. Tarkista maku. Salsa maistuu sekä kuumana että kylmänä ja toimii loistavana dippinä maissilastuille tai vaikkapa grissineille.
Guacamole:
2 kypsää avokadoa
2 kaltattua (kuorittua) tomaattia
½ sipuli
1 limen mehu
1/4 tl suolaa
2 valkosipulin kynttä
½-1 tl chilijauhetta tai tuoretta chiliä maun mukaan
2 rkl ranskankermaa
Halkaise avokadot, poista kivet ja koverra hedelmäliha lusikalla. Kuori tomaatit ja leikkaa pois kannasta jäävä kova osa tomaatin sisältä. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi, sileäksi massaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti