3.5.2011

Downunder osa 7 - New Castle ja Brisbane

Aussimuistelot jatkukoon. Kaiholla katselin eilen kuvia upeista maisemista ja ihanista ihmisistä, auringosta ja lämmöstä. Sydneystä ostimme bussikortin Cairnsiin, noin 160e ja 3000km, välipysäkeillä sai jäädä kyydistä ja jatkaa taas matkaa niin usein kuin halusi. Kortti oli muistaakseni voimassa 60 pv. New Castle oli mukava pikkukaupunki myrskyineen päivineen, samaiseen aikaan matkasuunnitelmat hieman muuttuivat rannikolla vellovien tulvien vuoksi. Matkalla Brisbaneen pysähdyimme yhdeksi yöksi Byron Bayhin, joka oli lähinnä täynnä muita backpackareita emmekä päässeet tekemään oikein mitään kun polveni turposi mystisesti.

Brisbanessa majoituimme kummipojan sukulaisten luo, viihdyimme loistavasti ja saimme elinikäisiä ystäviä! Kaksi viikkoa Brisbanessa oli "lepoa" meille, otimme rennosti emmekä rynnänneet ympäriinsä. Hurvittelut huvipuistossa, kosketus sademetsään, loistava seura (sekä sauna!) sekä kaupungin ja lähiöiden tunnelma saivat meidän ihastumaan Brisbaneen ikihyviksi.

Meri vaahtosi New Castlessa.

Laivat tuntuivat uppoavan myrskyaallokoon.

Myrskyn jälkeen paistaa aina aurinko.

Surffari New Castlen aalloilla.

Kahvit Byron Bayssa.

Brisbanen metsässä.

Juhan valmistama kitara. Matti custom guitars.


Ystävien oivallus - kuplavolkkarissa kasvoi osa puutarhan antimista. Hippinurkkaus oli kerrassaan ilahduttava!

Kuva Southbankista keskustaan. Southbankille on rakennettu uima-allas rantoineen ja palmuineen joen rannalle, ympärillä tunnelmallisia ravintoloita ja pikkuputiikkeja. Löysimme sieltä karkkikaupan ja salmiakkia!

Maailmanpyörä.

City.

Dreamworld Gold Coastilla. Kuvassa Tower of Terror, joka kiihdyttää vaunun 161km tuntivauhtiin 7 sekunnissa ja nousee raidetta pitkin 100 metrin korkeuteen jättäen huipussaan matkustajansa hetkiksi painottomaan tilaan. Samassa tornissa edessä The Giant Drop, joka on maailman korkein vapaapudotuslaite pudottaen matkustajat 120 metrin korkeudesta alas jopa 135km tuntivauhdilla. Täytyy sanoa, että korkeanpaikankammoisena sydämentykytys oli melkoinen ylhäällä pudotusta odotellessa. :)

Big Red päiväunilla.

Valotolppataidetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti