2.5.2011

Parempaa pitsaa



Väänsin lauantaina 4 pitsaa - ken leikkiin ryhtyyn tehköön kerralla vähän enemmän. Käytin samaa pitsapohjaohjetta kuin aiemminkin, mutta tällä kertaa en odotellut 48 tuntia, vaan annoin taikina olla vain noin puolisen tuntia jääkaapissa. Vaivasin vaan hyvin ja uuni 275 asteeseen, pitsa KUUMALLE pellille ja avot - kyllä tuli rapea pohja ja kuplia siitä huolimatta. Tosin ei se pohja ihan niin täydellinen ollut, mutta kun ei jaksanut odottaa. :) Täyteyhdistelmäksi on kokeilujen jälkeen valikoinut suosikiksemme kesäkurpitsa, aurinkokuivatut tomaatit, kirsikkatomaatit, punasipuli, valkosipuli ja rucola (tuoreena kypsälle pitsalle) sekä tietysti itsetehty tomaattikastike pohjalle. Aurinkokuivattujen tomaattien öljun vuoksi pitsa ei edes kaipaa juustoa, näin sanoi puolisko, joka on juuston ystävä. Itse syön pitsan aina ilman juustoa, niin ihmeelliseltä kuin se voikin kuullostaa. Niin, ja tämän jos pakastaa ja lämmittää sitten samalla tavalla kuin paistettaessa, niin saa yhtälailla rapean pohjan!

Tomaattikastiketta olen fiksaillut myös ja tässä se parhaaksi todettu ja havaittu:

1 prk Mutti paseerattua tomaattia
1 rkl valkoviinietikkaa
n. 1 rkl sokeria (varmista maku, lisää jos kastike on kitkerää)
rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa
½-1 rkl oliiviöljyä
tuoretta basilikaa hienonnettuna
n. 1rkl kuivattua oreganoa
valkosipulia joko tuoreena tai jauheena

Keitä tomaattikastiketta miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Tarkista maku. Tästä ohjeesta riittää kastiketta neljälle pitsalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti