2.6.2011

Pitaleipiä falafel-pullilla.

Sain eilen päähäni kokata tänään pitaleipiä ja falafeleja. Tsiisus mikä homma, mutta kaiken vaivan ja ajankäytön arvoista ehdottomasti! Sillä aikaa, kun pitaleipätaikina kohosi ja falafeltaikina seisoskeli, valmistuivat sörsselit leivän väliin falafelien seuraksi. Inspiraationa toimi ehdottomasti Barcelonan reissulla tutuksi tullut Maoz.



Leivän väliin survottiin aurinkokuivattuja tomaatteja, kukkakaalia (ensin keitetty, sitten uppopaistettu), punasipuli-kirsikkatomaattisekoitusta, omatekoista tsatsikia, jäävuorisalaattia, kaali-porkkanasalaattia sekä babaganoushia.

Pitaleivät:

2,5 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
ripaus sokeria
2 rkl öljyä
5 ½ dl durum-vehnäjauhoja

Liuta hiiva kädenlämpöisenn veteen. Lisää mausteet ja öljy sekä lopuksi jauhot. Alusta hyvin taikinaksi ja kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina 8 osaan ja pyörittele pulliksi. Taputtele ne sitten pellille leivinpaperin päälle pyöreiksi ohuiksi leipäsiksi, halkaisijaltaan n. 15 cm. Anna leipien kohota liinan alla lämpimässä paikassa vielä puolisen tuntia. Paista 225 asteessa 13-15 minuuttia. Jos leivät kohoavat suuriksi "kupliksi", olet onnistunut. :)


Kaali-porkkana-salaatti

1 suuri porkkana
1/3 varhaiskaalia (pienikokoinen)
yksi kevätsipuli pilkottuna
tuoretta lehtipersiljaa
½ dl majoneesia
2 rkl valkosipuli-yrttituorejuustoa
2 rkl creme fraichea
1 tl hunajaa
loraus valkoviinietikkaa
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Sekoita kasvikset ja persilja. Sekoita sitten majoneesin ainekset ja kääntele salaatin joukkoon.


Babaganoush

1 iso munakoiso
1 valkosipulinkynsi
1/4 tl suolaa
1/4 dl lehtipersiljaa
2 rkl tahinia
2 rkl sitruunamehua

Pistele munakoisoon reikiä haarukalla ja kypsennä se kokonaisena n. 225 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia kunnes se on pehmennyt. Anna munakoison jäähtyä, leikkaa se sitten pitkittäin puoliksi ja koverra sisus kulhoon. Lisää kulhoon muut ainekset ja soseuta sauvasekoittimella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti