5.12.2010

Arabialaiset falafelit




25 falafelia

n. 5½ dl kikherneitä liuotettuna vedessä 12 tunnin ajan
2 viipaletta vaaleaa leipää
5- 7 valkosipulin kynttä
2 tl ruokasoodaa
½ dl tuoretta persiljaa
3/4 dl tuoretta korianteria
1 sipuli
1 rkl seesamin siemeniä + "koristeluun"
1 tl kuminaa
2 rkl paprikaa
suolaa, pippuria
öljyä paistamiseen

Pese liotetut kikherneet ja laita ne monitoimikoneeseen valkosipulin, sipulin ja mausteiden kera. Sekoita, kunnes aineksista tulee sosemaista, hieman kosteahkoa taikinaa. Lisää hieman vettä, jos on tarvis. Ota leipäviipaleista kuoret pois, revi taikinan sekaan ja sekoita. Peitä kulho ja laita odottelemaan 30-60 minuutiksi.
Laita öljyä paistinpannun tai kattilan pohjalle noin 1 cm verran pohjasta. Lämmitä öljy kuumaksi, muttei kiehuvaksi. Lisää ruokasooda taikinaan ja sekoita. Muotoile taikinasta käsillä (tai ruokalusikalla) pieniä palleroita (pienempiä kuin aprikoosit). Paista öljyssä molemmin puolin, kunnes falafelit ovat tumman ruskeita.  Nosta pois öljystä, valuta ylimääräinen öljy pois talouspaperin päällä ja "dippaa" seesaminsiemeniin. Paista ensin yksi koepallero, jotta näet onko öljy sopivan kuumaa. Maista, lisää taikinaan tarvittaessa lisää mausteita ja paista sitten loput.

Me nautimme falafelit tänään pitaleivän sisällä, jonne kaveriksi laitettiin tomaattia, kurkkua, salaattia, smetanaa sekä kurkkusalaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti