21.8.2011

Pikkuapuri

Lautapelien ystävinä myös vieraamme saavat osansa pelaamisesta. Taannoisella vierailullaan pojat saivat pitää seuraa niin Carcassonnen kuin Oregonin pelaamisessa. Poikien luona vastaavasti saimme kokeilla Catanin uudisasukkaat-peliä, johon tykästyin heti. Sillä, että rökitin muut heti ei tietenkään ole mitään tekemistä asian kanssa... ;-) Kävin tänään Lautapelit.fi -kaupassa hiplailemassa kyseistä peliä, mutta se jäi vielä hyllyyn, kun varmistuin asiasta jota olin jo ounastellutkin - peli on tarkoitettu pelattavaksi vähintään kolmen pelaajan kesken. Peli varmasti pääsee vielä kokoelmiimme, mutta tällä hetkellä kulutuksessa ovat lähinnä pelit, jotka toimivat kahdestaan pelattunakin.

Kesällä pelaamisesta on ollut enemmän taukoa, mutta nyt lomalla on taasen kaivettu Carcassonne esille muutamaan otteeseen. Kokeilimme vihdoin yhtä pienempää lisäosaa, joka on ollut laatikon pohjalla odottamassa ja totesimme, ettei se oikein toimi kaksistaan pelattuna. Mutta saipahan ainakin pelialustalle lisää ulottuvuutta muutamalla lisäpalalla.

Coral (kuten muutkin kissat ovat tehneet vuorollaan) teki kissanpennun uteliaisuudella tuttavuutta peliin. Eilen illalla hän opetteli pelaamaan myös Skipboa, kunnes nukahti autuaaseen uneen ilmeisen kyllästyneenä pelin hidastempoisuuteen tahi pienten mielenkiintoisten nappuloiden puutteeseen.





2 kommenttia:

  1. Carcassonne on huippu peli! Mikäs lisäosa tässä on käytössä? Näyttää mielenkiintoiselta :)

    VastaaPoista
  2. Eikö olekin, ihan paras peli! Lisäosa on Kreivi ja Kuningas, jossa on yhdistettynä monta pientä lisäosaa, kuten jokilaajennus ja tämä kuvassa näkyvä Carcassonnen kaupunki. Meillä on kaikki lisäosat lukuunottamatta Tornia ja Katapulttia. Suosikkeja ovat Kärryt ja Kartanot, Kirjurit ja Kauppiaat sekä Basaarit ja Bastionit. Uusia lisäosia odotellessa... :)

    VastaaPoista