16.2.2011

Kirjoja ja kierrätystä

Nämä löytyivät eilisellä reissulla.

Innostukseni kirjojen lukemiseen on lisääntynyt hurjasti viime vuosina. Makuni on hieman muuttunut, nuorempana upposi romantiikka, nykyisin dekkarit ja tositapahtumiin perustuvat kirjat. Hyvä kirja on parasta matkaseuraa niin loma- kuin työmatkoillekin. Okei, no ehkä toiseksi parasta (ainakin lomamatkoille). Australiassa hostellikulttuuri matkailijoiden keskuudessa kukoistaa ja siellä pokkareita/kirjoja sai joko vaihtaa, ottaa ilmaiseksi tai ostaa pikkurahalla useimmissa hostelleissa. Sieltä tämä lukuinnostus varsinaisesti ottikin tuulta alleen. Pitkillä bussimatkoilla ja biitsillä kirjat olivat erinomaista ajanvietettä. Kerrankin oli aikaa lukea. Kotosuomeen palatessa kiersimme entistä ahkerammin divareita ja kokoelma alkoi pikkuhiljaa karttua ja paisua.

Pääkaupunkiseudulla paras divari, johon olen tähän mennessä törmännyt, on Sörnäisten metroaseman lähistöllä sijaisteva Punainen Planeetta. Omistaja on usein paikalla ja on äärettömän ystävällinen ja asiantunteva. Ja antaa hyvän alennuksen useamman kirjan ostajalle. Putiikin valikoima on hyvä ainakin niissä kirjoissa, joita me enimmäkseen kulutamme. Samaisella omistajalla on myös vasta avattu toinen antikvariaatti ihan lähistöllä, Oranssi Planeetta, siellä tosin en vielä ole ehtinyt vierailla.

Fredrikinkadulla Helsingissä on myös pari hyvää divaria, Kampintorin antikvaarinen kirjakauppa sekä siitä 50 metrin päässä oleva Sininen Uni antikvariaatti. Näistä ensimmäisessä on runsaasti eri kategorioihin kuuluvia kirjoja ja hyvät valikoimat mm. lasten-, manga- ja reseptikirjoja. Jälkimmäisestä löytyy myös vähän kaikkea.

Uudet kirjat ovat hirvittävän kalliita, joten mieluummin käytämme hyödyksemme antikvariaattien tarjontaa. Haalimme tiettyjä sarjoja tai tiettyjen kirjailijoiden kirjoja, ja hyvin niitä on löytynyt divareita kiertämällä. Kesäisin se tuntuu ihan olevan pieni ohjelmanumero. Ja uusia hyviä kirjailijoita tulee aina vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti